50-60 adet
Hazırlanma Süresi: 15 dk + 2 saat dinlenme süresi
Pişme Süresi: 12 dk
Servis Süresi: 30 dk


Gerekli Malzemeler:
1 ½ cup / 1,5 su bardağı un
¼ cup / 1/4 su bardağı kakao (%20-22 oranlı)
½ teaspoon / 1/2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
10 g taze nane veya fesleğen yaprağı (ince doğranmış)
½ cup / 1/2 su bardağı toz şeker (Mutfak öğütücüsünden geçirilmiş.)
7 oz / 100gr bitter kuvertür çikolata (İnce doğranmış.)
6 tablespoon / 80gr tereyağ veya margarin
3 yumurta (Hafif çırpılmış.)
Kaplama için: 1/2 su bardağı toz şeker (Mutfak öğütücüsünden geçirilmiş.)
Kaplama için: 1/2 su bardağı pudra şekeri (Celal Usta)


El mikseri ile rahatlıkla hazırlanan tarifte sadece uzun gelen ve aynı derecede önem taşıyan bekleme süresi. Sakın acele etmeyin. Sonuca ulaşmaya az kaldı;

Un, kakao, kabartma tozu bir kaba elenir ve fırın 180 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
Tarifte yer alan ½ cup / 1/2 su bardağı toz şeker, mutfak öğütücüsünden geçirilir. Ayıklamış olan nane veya fesleğen yaprakları mutfak öğütüsünün içine konur ve şeker ile birlike tekrar yeşil renk elde edilinceye kadar öğütülür.Diğer tarafta ocak üzerinde kısık ateşte tereyağ veya margarin eritilir. Çikolatalar ilave edildikten sonra pürüzsüz bir kıvam elde edilinceye kadar karıştırılır. Ocak üzerinden alınır ve içine naneli veya fesleğenli şekerli karışım konulur. El mikseri ile şeker eriyinceye kadar çırpılır.Çırpma işlemi devam ederken diğer tarafta hazırlanmış olan yumurtalar yavaşça bu karışıma konulur. Akışkan sıvı koyu bir kıvama geldiğinde çırpma işlemi bitirilir.

Hazırlanmış olan kakaolu unlu karışım, bir spatula yardımı ile iyice bu karışıma yedirilir. Kabın ağzı streçfilm ile kapatılır ve buzdolabında 2 saat dinlenmek üzere kaldırılır.Soğuyan hamurdan bir tepsi çıkacak ve yuvarlak şekil verecek kadarı ile çalışmaya başlayın. Kalanı tekrar buzdolabına koyun. Hamur oda sıcaklığında yumuşamaya başlıyor ve bu şekilde pişerken biçimi bozuluyor. Fazla bekletmeden, yaklaşık bir fındık büyüklüğünde yuvarlak olarak hazırlanan toplar ilk önce ince çekilmiş tozşekere, daha sonra pudra şekerine iyice bulanır.



Şeker ile kaplanmış toplar yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır. Ve fırında 12 dakika pişirilir. Süre sonunda ve üzerinde çatlaklar oluştuğunda pişmiş denemektir. Fırından alınır ve soğuması için ızgaraya alınır. Eğer tek tepsi ile çalışacaksanız, sıcak olan tepsinin soğuması için bekleyin ve ikinci grubu pişirin.

Kaynak ve tamamı için buraya lütfen

0 YORUM: