MALZEMELER:
Hamur:
  • 1 yumurta 
  • un 
  • su 
  • tuz 
İç:
  • kıyma 
  • soğan, ufak-ufak doğranmış 
  • tuz 
  • karabiber 

YAPILIŞI:
Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur yapın ve dinlenmeye bırakın.
O arada harcı hazırlayın.
Hamuru açtıktan sonra su bardağıyla yuvarlaklar yapın ve harcı yuvarlağın ortasına yerleştirdikten sonra yarım ay şeklinde kapatın. Pişerken dağılmaması için hamurun kenarlarını iyice kapatmaya özen gösterin. Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmeni'leriniz hazır.
Sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk vs. suyu veya soğan veya diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirebilirsiniz.
Ekşi kremayla da servis yapabilirsiniz.

0 YORUM: