50 adet
Hazırlanma Süresi: 10dk
Pişme Süresi: 12dk
Servis Süresi: 10dk


Süreleri itibariyle oldukça hızlı hazırlanan tuzlu; isterseniz kahvaltı masasına, isterseniz bir partide sunulabilenecek bir ikram. Orjinalinde yulaf kullanılıyor. Uyarlama ile mısır gevrekli versiyonu yapıldı. İçinde yumurta bulunmadığı ve iyi fırınlandığı için dayanma ömrü uzun. Özellikle çocukların sevecekleri atıştırmalık. İsteyen Bebi'ye açıp sorabilir;

Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı mısır gevreği (Cornflakes / Mutfak robotunda ince öğütülmüş)
  • 3/4 cup / 1 su bardağı un
  • 1 tablespoon / 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 teaspoon / 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 teaspoon / 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucu ile karabiber (Opsiyonel)
  • 5 tablespoon / 70gr tereyağ veya margarin (Soğuk ve küçük doğranmış)
  • 1/3 cup / 1/3 su bardağı yoğurt
Yapılışına geçmeden önce belirtmem gerekirdi, ölçüler konusunda rahat olun. Birazcık eksiği veya fazlası (Karabiber hariç) lezzeti değiştirmeyecektir. Göz kararı hesabı rahatlıkla uygulanabilinir.

Fırın 200C derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
Mısır gevrekleri mutfak öğütücüsünden iyice geçirildikten sonra, içine; un, tuz, karbonat ve esmer şeker ilave edilir. Esmer şeker yerine, beyaz toz şeker kullanıldığında tuzlu daha çok şekerli kurabiyeye yakınlaşıyor. İsterseniz oranını biraz azaltıp esmer şeker yerine kullanabilirsiniz.

Bu karışım tekrar mutfak robotundan geçirildikten sonra, küçük olarak doğranmış, soğuk tereyağ veya margarin ilave edilir. Tekrar mutfak robotu devreye girerek yağlı ve öbek öbek toplanan bir karışım olması sağlanır.

En son olarak yoğurt eklenir ve kuruya yakın ama ele yapışmayan bir biskuvi hamuru elde edilir. Hafif unlanmış tezgahta yaklaşık 5 mm'lik kalınlıkta açılır ve kalıplarla veya bıçakla keserek biçimlendirilir. Bu ölçüden tam olarak bir tepsi bisküvi rahat çıkmaktadır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsi, fırında 12 dakika veya üzerinin rengi kahverengi tonu alana kadar pişirilir. Süre sonunda fırından çıkarılır ve soğuması için ızgaraya alınır.

Tek başına yenebilecek tuzluya ek olarak, yanına Labne peyniri ve baharatlı bir çeşni hazırlanarak servis yapmak sizin tercihiniz...

Kaynak ve tamamı için buraya lütfen

0 YORUM: