Lahanalı pırasalı ve oldukça lezzetli bir börek. Aynı zamanda sağlıklı da. Mutlaka denenmesi gereken harika bir lezzet.

MALZEMELER;
  • 3 adet yufka
  • 150 gr kıyma
  • 4 adet pırasa(yeşil kısmı dahil)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 s.b. ince doğranmış beyaz lahana
  • 4-5 y.k. sıvı yağ(sebzeleri sotelemek için)
  • pulbiber,karabiber,tuz

arasına sürmek için;
  • 2 yumurta akı
  • 1/2 ç.b. sıvıyağ
  • bir tutam tuz
  • üzeri için;
  • 1,5 s.b.süt
  • galeta unu

YAPILIŞI;
* Pırasalarımızı ince halkalar şeklinde doğruyoruz.
* Havuçlarımızı rendeliyoruz,soğanımızı ince kıyıyoruz.
* 4-5 y.k. sıvı yağı tenceremize alıyoruz,soğanımızı ve kıymamızı ekleyip kavuruyoruz.
* Sırasıyla rendelenmiş havucu,pırasaları ve kıyılmış lahanayı ekleyip sürekli karıştırarak soteliyoruz.
* Pulbiber,karabiber ve tuzunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
* Yufkamızın birtanesini seriyoruz.
* 2 yumurta akını tuzla çırpıp yağını ilave ediyoruz.
* Yufkamızın üzerine bu karışımdan sürüyoruz.
* Yufkaları dört parçaya bölüyoruz.
* Geniş kenarına iç harcımızdan koyup sarıyoruz.
* Sarma işlemi bitince tüm böreklerimizi 1,5 s.b. sütte 2-3 dk bekletiyoruz.
* Sütten çıkarıp galeta ununa buluyoruz.
* Tepsimize dizip 200c fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Kaynak

0 YORUM: