Lahanalı pırasalı ve oldukça lezzetli bir börek. Aynı zamanda sağlıklı da. Mutlaka denenmesi gereken harika bir lezzet.
MALZEMELER;
- 3 adet yufka
- 150 gr kıyma
- 4 adet pırasa(yeşil kısmı dahil)
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 s.b. ince doğranmış beyaz lahana
- 4-5 y.k. sıvı yağ(sebzeleri sotelemek için)
- pulbiber,karabiber,tuz
arasına sürmek için;
- 2 yumurta akı
- 1/2 ç.b. sıvıyağ
- bir tutam tuz
- üzeri için;
- 1,5 s.b.süt
- galeta unu
YAPILIŞI;
* Pırasalarımızı ince halkalar şeklinde doğruyoruz.
* Havuçlarımızı rendeliyoruz,soğanımızı ince kıyıyoruz.
* 4-5 y.k. sıvı yağı tenceremize alıyoruz,soğanımızı ve kıymamızı ekleyip kavuruyoruz.
* Sırasıyla rendelenmiş havucu,pırasaları ve kıyılmış lahanayı ekleyip sürekli karıştırarak soteliyoruz.
* Pulbiber,karabiber ve tuzunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
* Yufkamızın birtanesini seriyoruz.
* 2 yumurta akını tuzla çırpıp yağını ilave ediyoruz.
* Yufkamızın üzerine bu karışımdan sürüyoruz.
* Yufkaları dört parçaya bölüyoruz.
* Geniş kenarına iç harcımızdan koyup sarıyoruz.
* Sarma işlemi bitince tüm böreklerimizi 1,5 s.b. sütte 2-3 dk bekletiyoruz.
* Sütten çıkarıp galeta ununa buluyoruz.
* Tepsimize dizip 200c fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaynak
0 YORUM:
Yorum Gönder