MALZEMELER
  • 3 lt et suyu(12 bardak)
  • 500 gr haşlanmış sığır eti
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 adet pancar
  • 1 küçük kereviz
  • 1 küçük havuç
  • ¼ küçük bir lahana
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası veya (3 orta boy) domates
  • 4-5 sap maydanoz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı seker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Pancarı kibrit biçiminde doğrayın. Kıyılmış sarımsak, seker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)
Soğanları 2 mm kalınlığında yarım ay seklinde, kereviz ve havucu da kibrit biçiminde ve boyunda doğrayın.
Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. iri parçalara bölün.
Büyük bir tencerede soğanla yağı hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın.
3 litre et suyu, haşlanmış ve doğranmış sığır eti, demet halinde bağlanmış maydanoz, defne yaprağı, kırmızıbiber, doğranmış lahana ve tuz katip 30 dakika pişirin.
Defneyaprağını, maydanoz demetini içinden çıkartın. Servis yaparken çorbanın üzerine bir iki kaşık ekşi krema koyun.

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

harika bi corba