Malzemeler:
  • 100 g tereyagi (kup kup dogranmis)
  • 125 gr ince toz seker
  • 100 gr ince esmer seker
  • 1 c.k. vanilya ozu (ben bir vanilya podunun cekirdeklerini kullandim)
  • 1 iri yumurta
  • 250-300 g un
  • 1 t.k. bikarbonat
  • 100 g cekilmis antep fistigi
  • 60 gr butun antep fistigi
  • 125 g beyaz cikolata (dogranmis)
Yapılışı:
Firini 180 dereceye isitin. Bir kapta terayagini ve sekerleri krema gibi oluncaya kadar cirpin. Yumurta ve vanilyayi ekleyip cirpmaya devam edin. Son olarak unu ve bikarbonati ekleyip guzelce karisincaya kadar cirpin.
Karisim iyice toparlaninca cikolata ve fistigi ekleyip biraz daha cirpin. Karisimdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin ve elinizle bastirarak yassilastirin. Yagli kagit serilmis tepsiye uzak araliklarla yerlestirin, kurabiyeler piserken birazcik yayilacaklari icin ne kadar uzak koyarsaniz o kadar iyi olur.
Tepsiyi firina verip yaklasik 12-13 dk kadar pisirin. Bu sure sonunda kurabiyelerin ortasi beyaz kenarlari hafifce kizarmis olacak, eger cok fazla pisirirseniz kurabiyeleriniz sertlesir. Firindan aldiginiz kurabiyeler soguduktan sonra tepsiden alip servis yapabilirsiniz. Afiyet seker olsun!
Eger kullandiginiz seker yeterince ince degilse kurabiyeyi yerken agzinizda citir citir edecektir. Bunu engellemek icin sekeri rondoda ya da kahve degirmeninde bir kac kere cekererek inceltebilirsiniz.

~25 adet

Kaynak ve detaylar için buraya lütfen

0 YORUM: