Dana & Kuzu Rosto yapmak isterseniz ilk is kasaptan guzelce temizlenmis bir et siparis edin; ben kuzu ise but, dana ise nuar ya da kontrfile eti tercih ediyorum. Sonrasi cok kolay, firini en yuksek isiya ayarlayin, eti yikayip kagit havluyla iyice kuruladiktan sonra firin tepsisine alip her tarafini guzelce yaglayin. Dilediginiz kadar karabiber ve tuzla, sakin normal tuz kullanmayin yoksa etiniz feci tuzlu olur deniz tuzu kullanmalisiniz ya da hic tuzlamayin, ovaladiktan sonra et firina girmeye hazir. Kuzu icin benim denedigim diger bir yontemde bicak ile et uzerinde minik yariklar acmak ve o yariklara mercankosk ve sarmisak parcalari yerlestirmek, lezzetine doyum olmuyor. Hazirladiginiz eti onceden en yuksek isiya ayarladiginiz firina verin ve isiyi hemen 170-180 dereceye dusurun. Boyle et cok sicak firina girer girmez ust kismi pisip kabuk tutacak ve tum suyu iceride kalacak, firinda oldugu surece de cok fazla su salmadigi icin yumusacik ve cok lezzetli olacak!

Yazının devamı burada

0 YORUM: