Mutfak Türü: Türk Mutfağı
Telefon: 0212 533 28 46
Yer: Eyüp
Ücret: TL TL
Kredi Kartı: Visa-Master
Park: VAR
Web: www.cibalikapibalikcisi.com



CİBALİKAPI’DAN ENGİNAR TATLISI
Enginarın kaç türlü yemeğini bilirsiniz? Çorbası, pilavı, dolması, zeytinyağlısı, salatası, böreği, kebabı, oturtması, kuzu etlisi, tavuklusu... Hatta çiğ çiğ, erik niyetine bile yiyebilirsiniz.
Peki ya tatlısını duydunuz mu?
Enginarın tatlısı da var; hem de nefis!..
Açıldığından bu yana “Cibalikapı Tatlısı” adıyla tescil ettirdikleri fırınlanmış tahin-pekmez tatlısını servis eden Cibalikapı Balıkçısı’nı, bu “tutuculuğundan” yeni keşifleri enginar tatlısı vazgeçirdi.
TAM NOT ALDI
Lezzeti mükemmele ulaşıncaya kadar sayısız denemesi yapılan enginar tatlısı, tadım için ikram edilen Cibalikapı Balıkçısı müdavimlerinden tam not aldı. İlk duyduklarında kuşkuyla yaklaşan müdavimler, tadımdan sonra enginarın böyle bir lezzete ulaşabileceğini tahmin etmediklerini belirttiler.

Denemeler, tatlı reçetesinin farklı şekillerde uygulanmasının dışında, farklı enginar çeşitlerinin kullanılmasını da içerdi. Bunun sonucunda, Bodrum’da yetiştirilen sakız enginarla en lezzetli haline ulaştı. Enginar tatlısı, ürün belli bir bölgeden alındığı için, mahsule ve mevsime bağlı olarak servis edilecek. Karamelize edilen enginar tatlısının yanına ise en çok böğürtlenli ya da limonlu sorbe yakışıyor.

Cibalikapı Balıkçısı mutfağında halen, daha önce hiç tatmadığınız iki yeni tatlının da denemeleri sürüyor. Sonuç mükemmele ulaştığında, tüm bu farklı tatlıları Cibalikapı Balıkçısı’nın Haliç ve Moda’daki restoranlarında tadabileceksiniz.
Cibalikapı Balıkçısı
Haliç : (0212) 533 28 46
Moda: (0216) 348 93 63

0 YORUM: