Çoğu insanın bildiği Melekler Kahvesi'nin sokağında olan Atlas Axis, benim Beyoğlu'ndaki favori mekanlarımın başında gelmekte... Çatı, bar, restoran ve kulüp olma özelliklerini barındıran mekan gerek fiyatları, gerek işletmecilerinin ilgisi, gerekse de yaptıkları aktivitelerle kısa zamanda Beyoğlu'nun popüler mekanlarından birisi olacak bana kalırsa...
Mekanın manzarasına gelecek olursam... 360'ın aynı manzaraya sahip olan bir yer... Bahsetmeme gerek yok, siz kendiniz gidip görmelisiniz gerçekten!
Adres: İstiklal Caddesi, Ayhan Işık Sokak, Deniz Apartmanı No:11


DSC00592

DSC00591

İstanbul’da aşk yemeği yemek istiyorsanız bir kere Boğaz’ı karşınıza alacaksınız. Manzara tamamsa sırada loş ışık ve hafif müzik var. Şimdi bunları şık dekorasyonlu, lezzetli yemek servis eden bir ortama da sığdırırsanız işte doğru yerdesiniz. Tabii romantizm sadece Boğaz’da olmuyor. Kimi Mardin’de, kimi Çanakkale’de bir konakta yemiş en romantik yemeğini. Siz sevgilinizle henüz en romantik yerinizi bulamadıysanız işte size en romantik mekanlar.



BEBEK KORU KAHVESİ
Burada tanışıp evlenenler var

Bebek’le Aşiyan arasındaki sahil yolunda, deniz kenarında bulunan Bebek Koru Kahvesi, bir evin Boğaz üzerine uzanmış salonu gibi. Özellikle koltuklarıyla rahatlatıcı bir havası var. Mekan yıllar içinde burada tanışan, evlenen ve şimdi çocuklarıyla gelen çiftleri ağırlamış. Cuma akşamları canlı müzik var. Arada bir Amerikalı şefin hazırladığı füzyon mutfağı geceleri düzenliyorlar. Sevgililir Günü’ne özel bir mönüleri yok. Ama yine de şık örtülü masalar, aydınlatma ve çift gitarlı canlı müzikle ortama romantik bir hava hakim olacak. Sebzeli noodle üzerinde jumbo karides, domates biber ve mantar ile yapılan Koru piliç, mantar soslu biberli bonfile, ıspanaklı kuzu, taze deniz levreği buğulama ya da ızgara, ev yapımı profiterol, mekanın sevilen yemeklerinden. İki kişi ortalama 100 -150 YTL ödüyor.
İSTANBUL / Tel: (212) 287 56 07

CERCİS MURAT KONAĞI
Mezopotamya manzaralı avlu

Mardin’de 2001 yılında hizmete giren Cercis Murat Konağı, sadece Güneydoğu’da değil, Türkiye’nin her yerinde bilinen ve aranan geleneksel mutfaklardan biri oldu. 1888’den kalma taş işlemeleriyle süslü avlu Mezopotamya Ovası’na bakıyor. Mardin’e giden turistler Cercis’de akşam yemeği yediğinde Mezopotamya Ovası’nın İstanbul Boğazı’na benzediğini söylüyor. İşletmecisi Ebru Baybara Demir, yemek için kullanılan bütün malzemeleri Mardinli kadınlara ürettiriyor. Yöresel yemeklerin sunulduğu konağın en popüler içeceği zencefilli limonata.
MARDİN / Tel: (482) 213 68 41

DOĞATEPE RESTORAN
Evlenme tekliflerine alışıklar

Rumelihisar Üstü’nde, Duatepe Parkı’nın içinde bulunuyor. Boğaz’a hayli yüksekten, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hizasından bakıyor. Rumelihisarı, Hidiv Kasrı ve Anadoluhisarı’na kadar uzanan bir manzarası var. İlk tanışma yemekleri, evlenme teklifleri, evlilik yıldönümleri, nişan, düğün organizasyonlarına hayli alışık bir mekan. Masalarda yanan kandilleriyle her zaman loş ışığı ve hafif müziği var. Akdeniz ağırlıklı dünya mutfakları servis ediliyor. Sevgililer Günü mönüsü 150 YTL.
İSTANBUL / Tel: (212) 257 43 91

KIZ KULESİ
Romantizmi efsanesinden geliyor

Üsküdar Salacak sahilinden 100 metre açıktaki Kız Kulesi’nin romantizmi, daha yüzlerce yıl öncesinden ona adını veren efsaneden geliyor. İçindeki restoran ve bar, özellikle yazın denize düşecek kadar yakınlık hissi yaratan büyülü bir ortama sahip. Grup Leandros dünya müziği yapıyor, mutfak da dünya mutfağından yemekler sunuyor. Sevgililer Günü için "Aşk Mönüsü" hazırlamışlar. Her bir yemek için romantik isimler bulunmuş. Örneğin başlangıç için İki Sevgilinin Rüyası: Levrek balığına sarılmış havyar sos eşliğinde somon fileto, ara sıcak içinse ’Aşk Yuvası: Milföy yuvasında Arabiata soslu karidesli linguni makarna’ denmiş. Aşk mönüsünün kişi başı fiyatı içki dahil 150 YTL. Kız Kulesi’ne Sevgililer Günü dışında giderseniz ortalama kişi başı 90-120 YTL arasında bir ücret ödüyorsunuz. Kabataş’tan tekneyle ulaşım 20.00, 20.30 ve 21.00’de, Salacak’tan ise sürekli.
İSTANBUL / Tel: (216) 342 47 47

KÖRFEZ RESTORAN
Tekneyle de gidebilirsiniz

Körfez Restoran, Kanlıca Koyu’ndaki bir yalının alt katı ve bahçesinde hizmet veriyor. Avrupa yakasından deniz yoluyla ulaşmak isteyenler Rumelihisarı’ndan kalkan restorana ait tekneyi kullanabilir. Akşamları tüm ortama hakim mum ışığına, hafif DJ müziği eşlik ediyor. Burası bir balık restonı, ama et seçenekleri de var. Rezervasyon şart. İkisi balık, biri et ana yemekli üç mönü var. Mönü fiyatı 65 dolar+ içki +KDV’den başlıyor. Yarım şişe rakı veya şarap 80 dolar.
İSTANBUL / Tel: (216) 413 43 14

LA MAISON
Fransız mutfağı sevenlere

Beşiktaş Çırağan’da, bir tepenin üzerinde bulunuyor. Manzarası kadar şık dekorasyonu da romantik. Tavandan kısık ışıklarla aydınlatılan mekan, özellikle şehrin akşam ışığında Boğaz’ı Kız Kulesi’ne kadar görüyor. Genellikle CD’den hafif müzik yayını var. Fransız restoranı, özellikle et yemeklerinde iddialı. Kömür ızgarada kurbağa bacağı ve salyangoz burada tadabileceğiniz ilginç lezzetlerden. Deniz ürünleri arasından deniz tarağı, ılık karides salatası sevilen yemekler. Karides salatası 28 YTL. Bir şişe Yakut şarap 62 YTL Sevgiller Günü’ne özel bir mönüleri de var.
İSTANBUL / Tel: (212) 227 42 63

MANİCİ KASRI
Kaçış planı arayanlara

Küçükkuyu’da, Kazdağı eteklerinde, uçsuz bucaksız zeytinlikler, badem ve incir ağaçları arasında, şehirden uzak birkaç gün geçirmek isteyenler için, konforlu seçenekler sunan bir butik otel. Otantik taş mimari üslupla, yıkılmış eski bir zeytinyağı fabrikasının taşları, ahşap kolon ve kirişler kullanılarak inşa edilmiş. Restoran mönüsünde brokoli, ısırgan otu, hindiba ve semizotu içeren yöre yemekleri, çeşit çeşit zeytinyağlılar ve deniz ürünleri bulunuyor. Mutfakta kullanılan süt, peynir, bal ve zeytin Yeşilyurt ve çevre köylerden elde ediliyor. Manici Kasrı’nın iç ve dış mekanda hizmet veren ve zaman zaman şiir ve fasıl gecelerine sahne olan kafesi, restoranı, terası ve barı var.
ÇANAKKALE / Tel: (286) 752 17 31

RISTORANTE MARIO PLAZA
Canlı müzik var


Ege Park Mavişehir içinde yer alan Ristorante Mario Plaza, sekiz yıllık bir mekan. Sahipleri Mahmut Nedim Demirağ ve ablası Nazan Demirağ. İzmir’in gözde İtalyan restoranlarından. İtalyan yemeklerinin yanı sıra Fransız ve Türk mutfağından örnekler de servis ediliyor. Şık bir dekorasyonu ve şahane manzarası var. Evrim ve Grup Plaza’nın yaptığı canlı müziği dinleyebilirsiniz. Yerli ve yabancı popüler parçaları seslendiriyorlar. Sevgililer Günü’ne özel bir dekorasyon ve mönü hazırlanacak. Domates ve sarmısaklı bonfile 22, parmesanlı tavuk fileto 19, köylü salata 6, hellim ızgara 11.50 YTL. Rezervasyon şart.
İZMİR / Tel: (232) 324 37 34

ROMANTICA
Adından belli

Turing’e ait mekan, Fenerbahçe Parkı’nda bulunuyor. Adı, akşamları loş ışıkla beraber çok romantik göründüğü için Çelik Gülersoy tarafından konmuş. Pek çok tanışmaya ve hatta sonrasında düğün organizasyonlarına ev sahipliği yapmış. Fenerbahçe Koyu manzarasına sahip restoranın kuşluk adı verilen bölümünde Türk el sanatları ürünleri satılıyor. Alakart mönüsünde en sevilen yemekler Romantica kebabı ve havuçlu kek. Cumartesi pazar sabahları açık büfe kahvaltı var. Romantica kebabı 22, bir şişe şarap 50 YTL.
İSTANBUL / Tel: (216) 336 38 28

SEASONS RESTORAN
Tüm masalar iki kişilik

Sultanahmet’teki Four Seasons Otel’in açık avlusunda bulunan cam tavanlı restoranı her zaman romantik bir yer. Sevgililer Günü için tüm masalar iki kişilik düzenlenecek, her masaya gül yaprakları ve güller, kalp şeklinde kırmızı mumlar konulacak, ortama akordeon, kontrabas ve keman müziği hakim olacak. Türk, İtalyan, Uzakdoğu ve Koşer mutfaklarından örneklerin sunulduğu Four Seasons’da o gece farklı bir mönü var. Somon üçlemesi, Venedik usulü çilekli ve balsamik sirkeli risotto üzerinde deniz kereviti, portakallı ve fesleğenli sorbe, fenerbalığı ya da Provance usulü kuzu sırtı seçilebilecek. Mönü fiyatı içecek hariç 145 YTL.
İSTANBUL / Tel: (212) 638 82 00

kaynak

 Bütün haftanın ya da günün yorgunluğunu atabileceğiniz, ailenizle, dostlarınızla başbaşa kalabileceğiniz, şehrin gürültüsünden uzakta, doğayla baş başa, kuş cıvıltıları arasında, damak tadınıza uygun menülerle keyifli dakikalar yaşayabileceğiniz İzmir'in yeni dinlence mekanı Ehli Keyif konukları için herşey en ince detayına kadar düşünmüş.


 Doğal bitki dokusunu bozmadan konforu yeşille uyumlu hale getiren, usta ellerden çıkan ve her damak tadına uygun alternatif lezzetleri bir araya getirmeyi başaran Ehli Keyif'te; çam ve zeytin ağaçlarının altında, yemyeşil çimlerin üzerine serpiştirilmiş rengarenk minder ya  da masalarda, denizin kokusunu hissederek, kuş ve cırcır böceklerinin oluşturduğu doğal müziği dinleyerek, ailenizle, dostlarınızla kahvaltınızı yapabilir, çocuklarınız yemyeşil çimenlerin üzerinde oynarken, dinlenme köşelerinde günlük gazetelerinizi okuyabilirsiniz. Farklı dinlenme alternatiflerinin unutulmadığı Ehli Keyif'te dilerseniz hamaklarda hafif hafif sallanabilir, dilerseniz eş ve dostlarınızla satranç, tavla oynayabilirsiniz
Adres: Çelebi Mah. Müzeyyen Senar Caddesi NO: 18 Merkez Güzelbahçe İzmir
Telefon: (232) 234 46 97

kaynak