Yalancı Tavuk Göğsü

Daha önce sizlerle tavuk göğsü altında paylaştığım, tariflerden daha farklı. Hatta yağ unsurunu dikkate almazsanız, daha da lezzetli gelir bana. Arkadaşım Dilek'in sofralarında tadıp, çok da beğenmişimdir. Onun değimiyle, ateşten aldıktan sonra, on dakika kadar blender ile karıştırıyorsunuz, üzeri göz göz oluncaya kadar. Hakikaten kıvamı hem göze, hem damağa daha güzel geliyor.

Malzemeler

  • 1 Lt süt
  • 5 Yemek kaşığı toz şeker
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 1/3 Paket margarin ( Ben daha az kullanıyorum)
  • 1 Paket vanilya
Üzeri İçin
  • İri kıyılmış ceviz
  • Tarçın ( Arzunuza göre sadede deneyebilirsiniz, çok lezzetli oluyor.)
Hazırlanışı
  1. Tencerede margarini eritin ve unu ilave ederek biraz kavurun.
  2. Süt ve şeker karışımı ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Ateşten aldıktan sonra, vanilya ilave edin.
  4. 7-10 dk. arası blender ile karıştırın, üzeri göz göz olucaya kadar. Kabınıza boşaltın ve ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. (Küçük kare borcam ölçüye denk geliyor.)
  5. Sunumdan önce, üzerine ceviz ve tarçın serperek ikram edin. Afiyet olsun.

0 YORUM: