Bugdaysalatasi

Izgara Sebzeli Buğday Salatası

Malzemeler: 4 kişilik

  • 210 gr. (1 cup) aşurelik buğday

  • 2 adet orta boy patlıcan

  • 2 adet orta boy kabak

  • 2 adet kırmızı dolmalık biber

  • 1 adet küçük kırmızı soğan

  • 1 diş sarmısak

  • Çeyrek demet, taze maydanoz

  • Çeyrek demet, taze nane

  • 1/2 limonun suyu

  • Sızma zeytinyağı

  • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber


Tarif:

  1. Aşurelik buğdayı yıkayın. Bir tencerenin içine koyun ve üzerini geçecek kadar su doldurun. Orta ateşte 30-35 dakika, buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Süzdürün ve genişçe bir salata kasesinin içine yerleştirin.

  2. Parlıcanları 5 mm.'lik dilimler halinde halka halka kesin. Tuzlu suyun içinde bir saat kadar bekletin. Elinizle sıkarak suyunu süzdürün. Üzerine arkalı önlü zeytinyağı sürün ve iyice ısınmış ızgara tavasında ızgara yapın.

  3. Kabakları da aynı şekilde dilimleyip, yağlayın ve ızgara tavasında kızartın. Biberleri ortadan ikiye kesin. İçindeki tohumları çıkartın ve hafifçe yağlayarak ızgara yapın.

  4. Izgara yaptığınız bütün sebzeleri, soğanı, sarmısağı ve yeşillikleri küçük küçük doğrayın. Önceden haşladığınız buğdayla karıştırın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirin. Tuzunu ve biberini ayarlayıp, servis yapın.

0 YORUM: