Izgara Sebzeli Buğday Salatası
Malzemeler: 4 kişilik
- 210 gr. (1 cup) aşurelik buğday
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet küçük kırmızı soğan
- 1 diş sarmısak
- Çeyrek demet, taze maydanoz
- Çeyrek demet, taze nane
- 1/2 limonun suyu
- Sızma zeytinyağı
- Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
Tarif:
- Aşurelik buğdayı yıkayın. Bir tencerenin içine koyun ve üzerini geçecek kadar su doldurun. Orta ateşte 30-35 dakika, buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Süzdürün ve genişçe bir salata kasesinin içine yerleştirin.
- Parlıcanları 5 mm.'lik dilimler halinde halka halka kesin. Tuzlu suyun içinde bir saat kadar bekletin. Elinizle sıkarak suyunu süzdürün. Üzerine arkalı önlü zeytinyağı sürün ve iyice ısınmış ızgara tavasında ızgara yapın.
- Kabakları da aynı şekilde dilimleyip, yağlayın ve ızgara tavasında kızartın. Biberleri ortadan ikiye kesin. İçindeki tohumları çıkartın ve hafifçe yağlayarak ızgara yapın.
- Izgara yaptığınız bütün sebzeleri, soğanı, sarmısağı ve yeşillikleri küçük küçük doğrayın. Önceden haşladığınız buğdayla karıştırın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirin. Tuzunu ve biberini ayarlayıp, servis yapın.
KAYNAK