Türkiye'nin en tanınmış işadamları tüm yemekli toplantıları için oraları tercih ediyor. Neden? Yanıtı bu mekanların sahip, işletmeci ve şeflerinden öğrendik.



İstanbul'da öyle mekanlar var ki, sadece bu yerlerin kapısından girenleri izleyerek Türk iş dünyasında yaşanacak gelişmeleri kolaylıkla tahmin edebilirsiniz. Çünkü ülkemizin en ünlü ve başarılı işadamları bu mekanlara karınlarını doyurmak için değil, önemli anlaşmaları sonuca bağlamak, büyük yatırımlara karar vermek, hatta kariyer planlarını şekillendirmek için giderler. Bilirler ki böyle ciddi bir yemek sırasında hiçbir detay şansa bırakılamaz. Karşınızdakinin ne dediğini bile duymadığınız bir mekanda, ağzınızın kenarından makarnanın sosu akarken kariyerinizin de parmaklarınızın arasından kaymasını istemiyorsanız kartlarınızı doğru oynamalısınız.

"Ağır yemeklerden kaçınmalı"

Çırağan Palace Kempinski / Ender Özgündoğdu (Yiyecek ve içecek direktörü)
Neden tercih ediliyor? Çünkü Çırağan Sarayı, İstanbul'un en prestijli mekanlarından biri. Böyle tarihi değeri olan bir ortama kaliteli hizmet anlayışı ve özgün yiyecek alternatifleri eklediğimiz için tercih ediliyoruz. Kimler geliyor? Genellikle bankacılık, finans, ilaç, sinema ve TV sektöründen misafirlerimiz geliyor.

Öneriler: İş yemeklerinde zaman çok önemli, bu yüzden vakit kaybını engellemek için hızlı servis yapılan ve kolay yenen yemekler tercih edilmeli. Çok ağır, mideyi rahatsız edebilecek yemeklerden ve fazla alkolden kaçınılmalı. Ağır yemekler daima uyku getirir.
Müdavimleri: Cefi Kamhi, Çağlayan Arkan, Sinan Kosif, Murat Özyeğin, Cem Garih, Aylin Tahincioğlu.

"Mönü görüşmenin önüne geçmesin"

Feriye / Vedat Başaran (Mekan sahibi)
Neden tercih ediliyor? Hizmet kalitesi, uluslararası standartlara uyumu, ulaşılabilir bir lokasyonda bulunması, kişiye özel hizmetleri ve müşteriyi evinde hissettiren atmosferi Feriye'yi iş yemekleri için popüler kılıyor. Kimler geliyor? Çoğunlukla ilaç ve finans sektöründen işadamları ve sanayiciler gelir. Öneriler: İş yemekleri öğlen ve akşam için farklı düşünülmeli. Yemekleri hafif olmalı. Baharatlı ve ağır soslu yemekler tercih edilmemeli. Mönü iş görüşmesini engelleyecek şekilde ön plana çıkarılmamalı. Ben zeytinyağlı yemeklerini ve ızgara deniz mahsullerini öneririm. Müdavimleri: İsmail Ünal, Bülent Eczacıbaşı, Ersin Özince, Turan Başartan, Burhan Karaçam, Günay Bulca.


İş yemekleri için set mönüler var

Reina / Tevfik Alparslan (Şef)
Neden tercih ediliyor? Reina'da oturmuş bir sistem ve çok iyi bir ekip çalışması var. Tabii geniş kapsamlı bir mutfak donanımızın ve prezentasyonumuz farklı olması da başka bir neden. Kimler geliyor? Yerli ve yabancı iş dünyasının önemli yöneticileri bizi tercih eder. Öneriler: İş yemekleri için özel set mönüler hazırlıyoruz. Böylece hem görsel hem de lezzet açısından kusursuz kombinasyonları hazır halde sunulmuş oluyor ve zaman kaybını önlüyor. Müdavimleri: Ferit Şahenk, Ali Kibar, Erhan Kanioğlu, Burak Bölükbaşı, Turgay Aksoy, Hayrettin Taşdelen.


"Servis hızlı olmalı"

Vogue / Levent Büyükuğur (Mekanın ortaklarından)
Neden tercih ediliyor? Çünkü Vogue'da yemekler işadamlarının tercih ettiği gibi hızlı hazırlanan nitelikte, kalite ve çeşitlilikte, göze ve damağa hitap ediyor. Ayrıca iş merkezlerine yakınlığı, Boğaz manzarası ve yabancı misafir ağırlayanlar için yabancı dil bilen garsonlarının olması da önemli nedenler. Kimler geliyor? Reklamcılar, bankacılar ve borsacılar. Öneriler: İş yemeğinde kişiler kısa sürede hazırlanacak ve zaman kaybettirmeyecek yemeklerin seçmeli. Ben bu açıdan başlangıç olarak somon saşimi, ana yemek için ızgara levrek tavsiye ederim. Müdavimleri: Bülent Eczacıbaşı, Yıldırım Demirören, Ömer Temelli, Mehmet Dereli.

"Suşi tercih ediliyor"

Ulus 29 / Metin Fadıllıoğlu (Mekan sahibi)
Neden tercih ediliyor? Çünkü biz iş yemekleri için aranan; kaliteli hizmet, iyi servis, lezzetli yemekler, atmosfer, dekorasyon ve tabii lokasyon gibi detayları Ulus 29'da en iyi şekilde karşılıyoruz. Eşsiz Boğaz manzarası da başka bir etken. Ayrıca özellikle yabancı misafirler, taş fırında pişen mini pide, lahmacun ve pizza çeşitlerini de çok seviyor. Kimler geliyor? Ulus 29 her sektörden üst düzey yöneticilerin tercihi. Öneriler: Mönüdeki tüm yemekler rahatça yenilebilir nitelikte. Ama kolay yenilebilmesi ve hafif olması sebebiyle suşi yoğunlukla tercih ediliyor.
Müdavimleri: Cem Boyner, Tuncay Özilhan, Çetin Şaşmaz, Önder Fırat, Cem Hakko.

Yemeğin süresine uyumlu seçenekler

Sunset / Kimya Çulha (Halkla ilişkiler müdürü)
Neden tercih ediliyor? Uzun iş yemeklerinde kişilerin sakin ve kaliteli hizmet almaları ve özel hissetmeleri bizi tercih etmelerine neden oluyor. Manzara, servis, ambiyans, lezzet, mönülerimizdeki çeşitlilik. Kavımızdan "dünyanın en nadir ve değerli şarapları"nın da bulunması önemli. Kimler geliyor? Finans ve medya uzmanlarıyla sanayiciler.Öneriler: İş yemeklerinin saatleri uzayabildiği için süreyle uyumlu, tüm yemek boyunca size eşlik edebilecek bir mönü seçmelisiniz. Ben ızgara levreği tavsiye ederim.Müdavimleri: Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Oğuz Satıcı, Tuncay Özilhan, Abdullah Kiğılı, Ali Yıldırım.

"Servisin kalitesi ve hızı önem taşır"

TUUS / Ayşegül Doğan (İşletme müdürü)
Neden tercih ediliyor? TUUS'un tercih edilmesinin nedenleri arasında hizmet kalitesi, doğal ve kaliteli ürün seçimleri ve bilinen tatların farklı lezzetlerle yapılan uyumlu kombinasyona sahip olması var. Şehrin merkezinde olması da bir diğer önemli neden.Kimler geliyor? Her meslek grubundan geniş bir müşteri grubumuz var.Öneriler: İş yemeklerinde servisin kalitesi ve hızı büyük önem taşıyor. Bu tarz yemeklerde daha çok salata, pizza ve hafif yemekler tercih ediliyor. Ben de safranlı deniz mahsullü risotto, et olarak ızgara kuzu sırtı öneririm.Müdavimleri: Mustafa Toner, Okan Tapan, Ajlan Acar, Sezai Taşkent, Nurettin Hasman, Erol Tabanca.


Zor duruma düŞmemek İçİn

Türk Mutfağını Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Derneği İkinci Başkanı Sevim Gökyıldız aynı zamanda da bir işkadını. Gökyıldız 40 yıllık tecrübelerinden yola çıkarak şunları öneriyor:
Sürprizlerle karşılaşmamak için ne olduğunu bilmediğiniz şeyleri sipariş etmeyin. Bu yemeklerde karın doyurmak ikinci planda kalır. Çok açsanız yemeğe gitmeden biraz atıştırın.Yerken üzerinize sıçrayacak soslu salatalardan uzak durun. Ses çıkarmamak ve üzerinize dökmemek için çorbayı da es geçin. Antrikot, köfte veya zeytinyağlı sebze yemekleri gibi yemesi kolay şeyler seçin.Alkol alınacaksa rakı yerine bir kadeh şarap tercih edin.Zaman önemli olduğu için hızlı servisi yapılan yemekler sipariş edin.





0 YORUM: