MALZEME:

Pilavlık bulgur 2 kg. Ekmek mayası 150 gr.
Tarçın 2 çay kaşığı Tuzsuz sarı leblebi 200 gr.
Toz şeker 400-500 gr.

YAPILIŞI:

Boza esasen darıdan yapılır. Ancak daha kolay bulunan bulguru tarfimize ana malzeme yaptık.

Bulguru ayıklayıp, yıkayıp bol suda iyice kaynatın. Bulamaç gibi oluncaya kadar kaynatın. Yoğurt mayalar gibi tencerenin üstünü örtüp bir gece kendi sıcaklığında dinlendirin. Ertesi günü sık bir elekten tahta kaşıkla ezerek geçirin. Aynı kaba sulandırılmış ekmek mayasını katın. Arzunuza göre toz şekerini de ilave edip iyice yedirerek karıştırın. Tekrar sık elekten geçirip, cam sürahi veya büyük kavanoza bu karışımı koyun. 4-5 gün içinde ekşiyip boza halini alır.

Bardaklara koyduktan sonra üzerlerine biraz tarçın, birkaç sıra leblebi ilave edip servis yapın.

0 YORUM: